Miljötänk

Vi värnar om miljön och satsar på en hållbar utveckling

På Plaza bidrar vi till en mer hållbar miljö genom att noggrant och med omsorg välja produkter som är lokalproducerade och/eller ekologiska. Vi planerar våra inköp så att vi förminskar transporter och dess onödiga utsläpp i miljön, vilket gör att vi alla på hotellet tänker grönt.

”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” är ett använt uttryck, men det stämmer så himla bra, främst när det gäller miljö. Vi uppmanar alla våra gäster och anställda att dra sitt strå till stacken genom att printa färre papper, minska tvätt av hotellhanddukar och att använda miljöcertifierade rengöringsmedel, säger Helene Lundin, hotellchef på Plaza

Miljöcertifierade av Green Key

Hotel Plaza är miljöcertifierad av Green Key från stiftelsen Håll Sverige Rent. Green Key är en ledande internationell miljömärkning som i dag finns i över 40 länder och som stöds av World Tourism Organization och United Nations Environment Programme, UNEP. En logi- eller konferensanläggning med Green Key arbetar aktivt med att minimera sin miljöpåverkan genom att uppfylla ett antal kriterier inom exempelvis miljöledning, gästinformation, vatten, avfall, kemikalieförbrukning och livsmedel. Det handlar bland annat om avfallssortering, att minimera energi- och vattenförbrukning, att välja miljömärkta rengöringsmedel och att använda närproducerade och ekologiskt odlade råvaror.