Vi värnar om miljön och satsar på en hållbar utveckling

På Plaza bidrar vi till en mer hållbar miljö genom att noggrant och med omsorg välja produkter som är lokalproducerade och/eller ekologiska. Vi planerar våra inköp så att vi förminskar transporter och onödiga utsläpp. Med andra ord, vi gör allt för att tänka grönt.

”Ingen kan göra allt men alla kan göra något” är ett använt uttryck, men det stämmer bra, framförallt när det gäller miljö.

”Vi uppmanar alla våra gäster och anställda att dra sitt strå till stacken genom att printa färre antal papper, minska tvätt av hotellhanddukar och att använda miljöcertifierade rengöringsmedel” säger hotellchef Helene Lundin på Hotel Plaza om hotellets miljöarbete.

 

Miljöcertifierade av Green Key

Vi är miljömärkta av Green Key som drivs i Sverige av organisationen Green Key Sverige.

Green Key är en ledande internationell miljömärkning som i dag finns i 56 länder och som stöds av World Tourism Organization och United Nations Environment Programme, UNEP.

En logi- eller konferensanläggning godkänd av Green Key arbetar aktivt med att minimera sin miljöpåverkan genom att uppfylla ett antal kriterier inom exempelvis miljöledning, gästinformation, vatten, avfall, kemikalieförbrukning och livsmedel. Det handlar bland annat om avfallssortering, att minimera energi- och vattenförbrukning, att välja miljömärkta rengöringsmedel och att använda närproducerade och ekologiskt odlade råvaror.

Vi jobbar aktivt för att säkerställa att vårt agerande är miljömedvetet och i linje med Green Key.